12/18/2009

The Boat that Rocked!!!



Muhteşem. Uzun süredir bu kadar başarılı, bu kadar çıngıraklı bir "feel good movie" izlememiştim! Değil rock'n'roll, değil rock'ın herhangi bir türünü, sadece müzik dinlemeyi bile seven herkes bu filme bir göz atmalı. Ön yargılı bir şekilde filmi uzun süre izlemedim, imdb linkine bakmaya bile üşenip dururdum fakat kadroda P.Seymour Hoffman'ı görünce dedim sen bi dur, sen şöyle bi kenara geç bi izleyeyim seni. 2 saatlik film, şahane sahnelerle yaklaşık 20 dakikada bitmiş gibi oluyor. Yer yer gereğinden fazla uzayan geyikler yok değil ama sıkılmadıysam onları sorun etmem de yersiz.

Kaçak bir rock'n'roll radyo istasyonundaki DJ'lerin hikayesini anlatan film birbirinden enfes karakterlerle dolu. Gerizekalısından kalleşine, bir odada iki düzine kadınla baş edebilecek sex tanrısından anti-karizmatiklik rekortmenine, lezbiyen aşçıdan bakire middle-age'lere herkes bu radyoya ev sahipliği yapan geminin içinde. Oyunculuk mütemadiyen göze batıyor zaten. Shaun of the Dead'den tanıdığımız toparlak Nick Frost başta olmak üzere, Bill Nighy, Tom Brooke ve tabiki P.S.Hoffman mükemmel oynamışlar. Ekrandan içeri girip yaptıkları salak saçma geyiklere eşlik edemedeğim için teknolojinin yetersizliğini suçlu buldum. Radyo kanun ihlalinden dolayı kapanacakken kapanış konuşmasını yapan Hoffman'a 'I was just kidding guys, let's rock n roll!!!!' dediğinde sarılmak istedim. Sarılıp onla arkadaş olup facebook'a eklemek istedim ama gel gör ki yine teknolojinin azizliği işte. İnsan dokunamıyor ekranda gördüğü şeye. Neyse, çok mutluyum lan. İyki varsın müzik. İyki allah bel anı ver mesi nemi.

P.S.Hoffman'a özel not: I think I'm falling for you! Oh be söyledim :P

4 yorum:

Sofie dedi ki...

Bu film yorumsuz bırakılmaz! İngiltere-Amerika kardeşliği ürünü çılgın ötesi bir film. Filme girmeden önce tereddüt etmiştim ama yazdığın gibi Hoffman'ı görünce acaba bir insan çıtayı ne kadar yükseltebilir diyerek attım kendimi salona :)Kalabalık komedi türünde kendini ezdirmeyen Richard Curtis de yönetmen olunca,filmden çıkar çıkmaz kafamda gemi projesiyle tersane istikametine yol aldım! sonuç hala pc başındayım :(

Armageddon dedi ki...

Hahaha, gemi projesi yarıda kalmasaydı keşke ya, ben de gelir DJ olurdum. Gerçi sadece Çelik çalardım gibime geliyo :P

Sofie dedi ki...

Bence sen "ateşteyim" üzerinde oynamalara başla.olduğu kadar rock'n roll olsun..ya bir eleman vardı Çelik taklidi yapan sen izletmiştin :D aahaha koptum aklıma geldiii.

Unknown dedi ki...

"what about it then?" hahahaha:D muhtesem- en arabesk bunyeyi bile hayata bağlama özelliğine sahip şahanee bir yapım desem abartmam!!!!
filmin büyüsünü kaybetmemek için manasızlık ve sapıklık arası bir hissiyatla ardından bir süre(ya da bugun diyelim:=) başka film izlememe kararı aldım bile:))

hmmm bi de hala David Bowie Let's Dance ile raksetmekteyim:P

iyiki varsın Rock 'n Roll!!! bu arada Philip Seymour Hoffman gözümde daha bir irileşti(!)