2/22/2010

Seçil - Uhde (1995)

Bu şarkıya zamanında nasıl bağırarak eşlik ederdim, nasıl çığlık ata ata söylerdim yahu...

7 yorum:

10 dedi ki...

Varamadım huzura çektiğim azap
Neyledi aşk beni bir gör yarab

CNRBY dedi ki...

Bu kadar regresif, resesif ve anti-modern sözlere rağmen, bu kadar dinamik ve bu kadar fütürist bir oryantal-disko-pop-hibrid sound... Adamlar işi biliyordu o zamanlar tabi. Hattâ Kral TV'nin Top 20'sinde 3.lüğe kadar çıkmıştı sanırım. Biz de mutlu olmuştuk.

Armageddon dedi ki...

nakaratın başta enstrümansız söylenişinin ardından histerik bi şekilde giren uhde'lerin arkasındaki üflemeli çalgılar ve seçil'in tekrar vokale girmesi...'sana ben coşarım delice' ulan ne manyakmış bu 90'lar yahu!

Armageddon dedi ki...

ayrıca coverlamak gerek bunu çok feci! ya da çelik - bu şehirde

Sevgi dedi ki...

'90'lar boyunca bu ülke sınırları içinde yaşayıp, müzik dinleyip de zamanında şu şarkının nakaratını ezberden söylemediğini iddia eden kimse yalancının önde gidenidir. İlk izlediğimde "ulan gidip yere batan sarnıcında mı yaşasak ki" demiştim. Şarkının özellikle düzenlemesi ve klipte şarkıya uygun atmosfer yaratma çabası şahane. Hee ama ben mansur arkın çıkış şarkısının da nakaratını ezbere bilmiyo muydum, o apayrı bi tartışma ve klinik inceleme konusu.."inadı bırak yanıma yanaşıveer aaartık batacağımız kadar aşkın içine baaattık" gider...

Armageddon dedi ki...

hahahahaha mansur ark vardı ya! dünyaya getirilmiş en çirkin insanlar listesinde ilk üçe oynar!

Volkan dedi ki...

beeen sizin babanızımmmm... ben ne dersem o olurrrr....

sonra da kalkıp bize "neden slayer dinliosun" derler :D napcaktım? nasıl dışa vurcaktım bu nefreti hausdhua