12/18/2009

Benim Adım Vasat Albüm

'Uçurtma' isimli şarkısında "Ben en güzel şarkımı henüz yazmadım" diyor Şebnem Ferah, fakat şundan emin olabilir ki en kötü şarkılarını Benim Adım Orman isimli bu son albümünde yazmış bulunmakta. Beşinci dinleyişimden sonra bunu üzülerek söylüyorum.

Şebnem Ferah iyidir, hoştur, candır. Muhteşem albümlere ve unutulmaz hitlere imza atmıştır
-atmaya devam edecektir-, kendimi bildim bileli dinlerim ayıla bayıla vs. ama bu albümde nedense beni çeken pek şey olmadı. Belki ilerde fikrim değişir demek isterim fakat vakit ayırır mıyım, ondan da pek emin değilim. Daha önceki Şebnem Ferah albümlerinde beşinci dinleyişimde en az beş altı şarkıyı kalıcı hafızaya almamdan olsa gerek, şu an hayal kırıklığı yaşıyorum.

Uçurtma ve Ateşe Yakın muhteşem şarkılar. Onun dışında tempo olarak dipte sürünen bir albüm. Şarkıların yavaş ve duygusal/melankolik olmasına bir lafım yok, Şebnem Ferah'ın en iyi yaptığı şeylerden birisidir slow şarkı yazmak. Beğenmediğim kısım, hem söz hem müzik olarak nitelikli, ya da akılda kalıcı bir şeyler bulamamamış olmam.

Albümün ismi, kapağı ve şarkılarının ismi -bunu söylemek zor ama- fiyasko. Kapaktaki yapaylığı tarif edemiyorum. Şarkı isimlerini de aceleye getirmiş gibi bir havası var. Her zaman çok şey anlatma derdinde olan Ferah, bu sefer tüm şarkıları toplamda bir dakikada isimlendirmiş sanki.

Bu albümden sonra bizi dört beş yıl bekletmesin Can Kırıkları'ndan sonra yaptığı gibi. Zira bu albümü bir hafta daha dinleyeceğimi bile sanmıyorum.

4 yorum:

CNRBY dedi ki...

Hak vermiyor değilim. "Can Kırıkları" gibi bir albümden sonra insan "Allah Gücü" gibi bir isme sahip olan, ilk şarkıdan son şarkıya kadar her tarafını Şebnem Ferah cümleleri ve melodileriyle morarmış olarak bulmak ve bundan mutlu olmak istiyor. Lâkin bu albümde--sana daha önce belirttiğim üzere--"metropolitan motherfuckin heavy shit"ten "wood elf"e bir geçiş var ve bu beni hiç mutlu etmedi. Artık beni memnun etmek için çok daha fazlasını yapması gerektiğini düşünüyorum ama ben onun umrunda mıyım bir sor bakalım. Sorsana.

Armageddon dedi ki...

Sordum, cevabı pek olumlu değil :P Hayatımda en az dinlediğim Şebnem Ferah albümü olarak tarihe geçsin :)

Dreamtime dedi ki...

''İstiklal caddesi kadar'' dışında hiç mi güzel parça olmaz kardeşim.

Armageddon dedi ki...

yahu evet! yok işte güzel şarkı! :)