12/12/2009

United States of Zombieland


Filmin başrolünde bir ergen düşünün; yakınlaşabildiği en dişi şey boş bir pizza kutusu, içtiği en sert şey mountain dew, parmaklarını en çok kullanması gerektiği an Warcraft oynama ayinleri ve yattığını iddia ettiği hatunun adının Beverly Hills olduğunu iddia edecek kadar amatör!

Ve şöyle bir zombie filmi düşünün; ultra mega slow motion sahnelerde zombilerden kaçan insanlar ve bu sahnelere arka planda eşlik eden Metallica - For Whom the Bell Tollz! Final sahnesi -rüya gibi- son derece ışıklı bir lunaparkta geçiyor, dalga geçmediği şey kalmıyor, Woody Harrelson'ın dev oyunculuğu yetmezmiş gibi Bill Murray'in iki dakikalık cameo'suyla iyice çığrından çıkıyor.

Şu diyaloğu anlatmazsam çatlarım;
(arabada giderler, yol boştur, muhabbet yokuştur, bu ne dumandır)
Badass redneck tip: En son ne zaman sex yaptın?
Başroldeki loser: (o sırada yol kenarında devrilmiş bir kaç FedEx kutusunun yanından geçerler) Üç hafta önce, terk edilmiş bir FedEx kamyonetinin arkasında...evet...
Badass tip: Hadi be, adı neydi kızın?
Loser: Beverly...(uzaklara bakar)...Beverly Hills.

Neyse, zombilerle dolu filmler genelde komik olmaya çalışmadığı halde komik duruma düşerken, Zombieland bunu hiç kasmadan başarıyor efem. Zombi haklarken rollercoaster'a binme fantazisini izleyenlere armağan eden yönetmen Ruben Fleischer'ı kutluyor, daha ilk film denemesi olduğu için havaya üç el ateş açıyoruz.

Ha, konu açılmışken; Top 5 Yeni Dönem Zombie Filmleri
#1) 28 Weeks Later (2007)
#2) 28 Days Later (2002)
#3) Shaun of the Dead (2004)
#4) Dawn of the Dead (2004)
#5) Zombieland (2009)





2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bill Murray and Woody Harrelson:)varlığı plus Shaun of the Dead havası hissettiğimden- ayrıca yönetmenin ilk denemesi oluşundan olsa gerek direk gaza geldim:) thanks for your ultra-convincing statements btw- I'll give it a shot:))

Armageddon dedi ki...

you'll give it a shot?

well, don't forget to double tap! :)